BLOCAJE Pe sensul de intrare în tarã, numãrul vehiculelor si al persoanelor care au trecut prin PTF Albita s-a dublat în mai putin de 12 ore. Politistii de frontierã atrag atentia cã timpii de asteptare vor creste, în ciuda suplimentãrii echipelor de control.
Începând din noaptea de 2 spre 3 ianuarie, au fost înregistrate cresteri importante ale valorilor de trafic în vama Albita. Dacã într-o zi obisnuitã, în 24 de ore, vama era tranzitatã, în medie, de 800 vehicule si 1500 de persoane, acum, în mai putin de 12 ore, cifrele s-au dublat: au trecut vama peste 3000 de persoane si peste 1900 de vehicule. Pentru eficientizarea activitãtii, politistii de frontierã si-au suplimentat personalul: „Pentru realizarea unui control de frontierã eficient si fluent, la nivelul S.P.F. Husi au fost dispuse si întreprinse urmãtoarele mãsuri: suplimentarea personalului care-si desfãsoarã activitatea la controlul documentelor; cresterea numãrului arterelor de control din P.T.F. Albita, pe sensul de intrare; constituirea unei rezerve de personal, atât la sediul S.P.F. Husi, cât si la nivelul S.T.P.F. Vaslui, formatã din ofiteri si agenti specializati care vor fi pregãtiti sã actioneze, dacã este necesar; asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea mãsurilor legale pentru prevenirea si combaterea infractionalitãtii transfrontaliere. Pe sensul de intrare în tarã se circulã momentan pe 6 artere, controlul documentelor necesare pentru intrarea în România este realizat de 7 politisti de frontierã, iar alti 2 politisti de frontierã supravegheazã si dirijeazã traficul în P.T.F. Albita pentru asigurarea unui trafic fluent si civilizat”, a spus inspectorul Irina Gheucã Miricã, reprezentantul STPF Vaslui.
Aglomeratia ar putea tine pânã luni!
„Probabil, aceastã aglomeratie va mai dura pânã luni, când se serbeazã Crãciunul pe stil vechi, iar cetãtenii moldoveni vor trece în România, la rude, prieteni sau, pur si simplu, sã petreacã aici sãrbãtorile. S-au luat toate mãsurile pentru ca timpii de asteptare sã nu se prelungeascã prea mult, dar este important ca oamenii sã înteleagã cã totul se datoreazã unui numãr mare de oameni si vehicule care au dorit sã treacã vama, într-un timp relativ scurt. Echipele mixte îsi fac treaba cu maximã eficientã dar, tinând cont de situatia creatã, este posibil sã se înregistreze întârzieri”, a mai spus inspectorul Irina Miricã Gheucã.