spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Maramureş: Ceaţa şi chiciura îngreunează traficul pe două artere din judeţ

- Advertisement -

Traficul rutier este îngreunat joi dimineaţa pe DN 1C şi E 58 din cauza perdelelor de ceaţă întâlnite de participanţii la trafic pe arii întinse, cât şi de chiciură.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului de iarnă Maramureş, Dan Bucă, a declarat pentru AGERPRES că pe cele două artere de circulaţie vizibilitatea este redusă sub 100 de metri.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ. Carosabilul este umed pe DN1C şi E58, parţial umed pe DN17C şi uscat pe celelalte sectoare de drumuri naţionale.

Angajaţii societăţii responsabile de întreţinerea drumurilor au intervenit şi au acţionat preventiv cu un utilaj şi o tonă şi jumătate de material antiderapant pe DN17C, în Pasul montan Dealul Ştefăniţei, pentru a preveni formarea poleiului pe carosabil.

Se semnalează chiciura în zona limitrofă municipiului Baia Mare, dar şi în municipiul reşedinţă de judeţ.

Toate sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul uscat şi parţial umed. Angajaţii societăţii care întreţin şi asigură viabilitatea de drumuri judeţene au acţionat cu şapte utilaje şi au răspândit 43 tone de material antiderapant, respectiv cinci tone sare pentru combaterea poleiului.

Cursa aeriană de pasageri a companiei TAROM a decolat, joi, fără întârziere, de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare. Ceaţa este prezentă în zona aeroportului şi cade chiciură.

Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţul Maramureş au fost variabile pe majoritatea acestora. Fenomenele de iarnă sunt prezente fără a influenţa curgerea apei în albie. Exploatarea barajului Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă specifice iernii, iar coeficientul de umplere al lacului de acumulare este de 87%.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.