spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Trei fratiori, dati statului pentru ca tatal acestora nu suporta galagia

- Advertisement -

Tatal lor a fost victima unei altercatii, iar de atunci a ramas cu sechele: nu mai suporta zgomotul. Casa in care locuia familia a ars, parintii reusind sa amenajeze doar o camera. In aceasta insa, din cauza bolii tatalui, nu pot locui toti cinci
Trei copii sunt nevoiti sa stea departe de parinti din cauza unor probleme de sanatate pe care le are tatal lor. George Tepes spune ca a nimerit in mijlocul unui scandal in care el nu era de partea nimanui. Nu a contat asta si a fost injunghiat de mai multe ori, ajungand la spital in stare foarte grava. Din vara urmeaza programe de recuperare si isi petrece mai mult timp prin spitale decat acasa. Pentru a putea avea grija de el, sotia s-a vazut nevoia sa-si lase cei trei copii in Preventoriul Deleni pentru ca acestia sa nu ramana singuri. Din pacate insa, din cauza faptului ca tatal lor nu suporta zgomotul de cand a fost lovit in cap, copiii nu pot veni acasa definitiv pentru ca nu au decat o singura camera locuibila.

Isi iubesc copiii

Problemele familiei Tepes au inceput in vara acestui an. Alina si George Tepes au impreuna trei copii, doi baieti de sase ani si jumatate si patru ani si jumatate, si o fetita de trei ani, pe care ii iubesc ca pe ochii din cap. Pentru a le asigura o viata mai buna, Alina a plecat in vara, pentru cateva luni, in Italia, sa ingrijeasca un batran. George a ramas acasa cu cei trei copii si a mai lucrat si el pe unde a putut, cu ziua. Intr-o seara de iulie insa, tanarul a fost plecat la un eveniment in familia sa, intr-un sat din Botosani, iar la intoarcere, la Deleni, s-a oprit intr-un bar cu mai multi cunoscuti. Alina nu-si explica nici acum de ce a simtit ca trebuie sa-si sune sotul in acea noapte, desi era deja foarte tarziu. L-a sunat totusi. „I-am spus sa se duca acasa, parca simteam ca e ceva in neregula. Nu stiu nici eu. L-am rugat doar sa se duca acasa si a promis ca face asta. La cinci minute dupa ce l-am sunat s-a intamplat tragedia”, povesteste Alina. In barul in care se afla George s-a iscat un scandal. Nu avea nicio legatura cu el, insa tocmai el a fost victima. De trei ori a fost injunghiat in spate si echipajul medical l-a gasit intr-o balta de sange. In acelasi timp, Alina a continuat sa-l sune. „Parca am presimtit ceva. L-am sunat sa ma asigur ca a plecat acasa, 26 de apeluri am facut fara sa primesc un raspuns. George a pierdut trei litri de sange in noaptea aia”, spune tanara, care, pana la urma, a fost sunata de catre cineva din familie care a anuntat-o despre ce s-a intamplat. S-a intors in tara cat de repede a putut. De atunci umbla cu sotul ei prin spitale, incercand sa-l faca din nou sanatos. „Creierul sau nu a fost oxigenat pentru o perioada si a ramas cu sechele. A stat cinci saptamani la Chirurgie Toracica, apoi am fost cu el la Spitalul de Recuperare, la Spitalul „Sf. Spiridon”, am facut datorii prin tot satul ca sa pot avea grija de el si sa-i aduc tot ce avea nevoie sa se faca bine. A fost si paralizat la un moment dat, nici vedere nu mai avea, a mai avut si embolie pulmonara. De multe ori am fost la un pas sa-l pierdem. Dupa cateva luni de tratamente a inceput sa-si revina putin, insa medicii mi-au spus ca va fi handicapat”, spune Alina.

Ghinioanele s-au tinut lant

Cu barbatul in spital mereu, Alina nu a mai putut sa aiba grija si de cei trei copii ai lor. A vorbit cu conducerea Preventoriului de la Deleni si si-a lasat copiii acolo pentru o perioada. Sufera insa ca nu-si are copiii aproape. Nu este prima data cand ghinionul loveste familia Tepes. In urma cu mai bine de un an, casa lor a fost cuprinsa de un incendiu, apoi au reusit sa repare doar o camera in care sa se poata locui, astfel ca stau cu totii in aceeasi incapere. Din pacate, barbatul a ramas cu sechele in urma agresiunii si nu mai suporta zgomotul. „George isi iubeste extrem de mult copiii si vrea sa-i aducem de tot acasa, insa nu rezista la zgomot. Copiii sunt copii, nu-i poti obliga sa nu vorbeasca deloc. Toate s-ar putea rezolva daca am avea cu ce sa reparam inca o camera, in care sa stea copiii. O ducem tare rau cu banii, de cand cu tratamentele prin spitale ne-am indatorat in tot satul si nu numai. Ne suna bancile in fiecare zi. Cand m-am dus in Italia am zis ca stau numai cat sa strang bani sa ne luam o caruta. Atat voiam. Acum am dat toti banii pe tratamente si nici macar copiii nu-i putem tine acasa. Asta ne dorim cel mai mult, sa fim din nou toti acasa”, mai spune tanara. Iesenii care doresc sa ajute aceasta familie de oameni necajiti, prin orice modalitate, pot lua legatura cu autorul articolului, in vederea stabilirii celor necesare.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.