Cum în perioada Sãrbãtorilor de iarnã românii sunt tentați sã exagereze cu mâncarea si bãutura, medicii îi sfãtuiesc sã fie moderați în ceea ce priveste consumul acestora. Ministerul Sãnãtãții îi sfãtuieste pe români prin intermediul unui comunicat sã consume cu moderație alimentele tradiționale din carne de porc, mai ales pe cele grase si sã fie foarte atenți la cât alcool beau. “Având în vedere preocuparea MS pentru mentinerea unei bune stãri de sãnãtate a populatiei, în aceastã perioadã sunt recomandate: consumul moderat de alimente traditionale pe bazã de carne de porc, mai ales a celor cu continut ridicat de grãsimi si preparate termic, prin prãjire; carnea si preparatele din carne de porc trebuie achizitionate de la comercianti autorizati care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor; alimentatia trebuie sã fie diversificatã si sã cuprindã cereale, legume, fructe si produse lactate”, se aratã într-un comunicat al Ministerului Sãnãtãtii.