spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Mihai Ponea, primit cu bratele deschise la Ivãnesti

- Advertisement -

CAMPANIE Mihai Ponea, candidatul ARD în Colegiul 2 Vaslui-rural pentru Camera Deputatilor, a fost prezent ieri în mijlocul locuitorilor din Ivãnesti. Vizita medicului veterinar a fost primitã cu interes, în special de crescãtorii de animale veniti la târg. Alãturi de echipa sa, viitorul deputat a ascultat problemele cu care se confruntã localnicii si le-a prezentat acestora proiectele prin care si-a propus sã-i sprijine odatã ajuns în Parlamentul României.

Medicul veterinar, Mihai Ponea, tânãrul care vrea mandatul de deputat pe Colegiul Vaslui-rural a fost primit cu bratele deschise de sutele de oameni prezenti, ieri dis-de-dimineatã în târgul de la Ivãnesti, locul în care joia, în fiecare sãptãmânã îsi dau întâlnire cei mai mari dintre gospodarii zonei. Împreunã cu echipa sa, Mihai Ponea, a stat de vorbã cu micii agricultori, cu crescãtorii de animale, iar oamenii nu s-au retinut sã-si facã auzite nemultumirile si asteptãrile pe care le au de la viitorul lor deputat: „Domnule, este o vorbã care spune cã cel sãtul nu-si mai aminteste de cel flãmând, asa cã noi ne-am cam sãturat, de ani de zile numai cu promisiuni ne alegem. Cu ce ne-am ales noi cã astia i-au schimbat pe ceilalti la putere? Cu nimic! De-acum patru ani si pânã acum, pentru mine, om simplu de la tarã, niciunul n-a miscat un deget”, i-a spus un localnic viitorului deputat, arãtând cu degetul echipa de campanie a USL, condusã de deputatul Dan Bordeianu, candidat pentru cel de-al doilea mandat.

În rezonantã cu problemele lor

„Pe niciunul nu-l intereseazã, cã de mâncat, mãnâncã tot de la noi, de aici, de la tarã. De exemplu, eu muncesc un an si vin în târg sã fiu luat în râs, sã vinã unul sã-mi dea pe o oaie, cât dã pe-o curcã în celãlalt capãt de târg, asta tinând cont cã eu pentru cresterea oii cheltui de trei-patru ori mai mult, iar pentru cã ajung sã-mi crape mãseaua în gurã sunt obligat sã o dau pe nimic, adicã ies si în pierdere. Laptele si brânza o vindem aici cu 10 lei, iar samsarii, în piatã, o dau cu 20. Ce mai este ca pe vremuri sã avem si noi un centru de colectare a laptelui, sã putem merge ca în alte pãrti cu animalul la abator? Nimic! Am fost în Cipru, am muncit acolo, ce-am vãzut în agriculturã, am rãmas mut, la noi doar cei cu foarte multi bani abia reusesc sã profite din agriculturã, noi abia ne târâim”, ne-a explicat Vasile Bota, un crescãtor prezent în târg. Crescãtorii de animale se plâng cã munca lor este luatã în bãtaie de joc, cã indiferent cât ar trudi nu mai dau înainte si cã nu reusesc sã mai facã fatã costurilor care se mãresc zi de zi. „Eu nu promit nimic, dar am pus cap la cap câteva proiecte care stiu cã pot contribui la dezvoltarea sectorului agricol si mã refer aici la micul agricultor. Cheia stã în dezvoltarea si stimularea infrastructurii fizice pentru extinderea si sustinerea în comunele noastre a unui proces continuu de colectare, stocare si valorificare a produselor agricole. Cum altii au putut, putem si noi crea pentru comunele noastre centre de colectare, târguri special amenajate pentru comercializarea produselor autohtone si putem aduce producãtorul direct, la aceeasi masã cu procesatorul”, i-a explicat Mihai Ponea, unui tânãr prezent la târg.

Proiectele viitorului deputat

” Sunt de aici, din zonã, sunt medic veterinar si cunosc ce înseamnã munca dintr-o gospodãrie, într-un sat vasluian. Stiu foarte bine cã în satele noastre nu sunt deloc putini oamenii care încercã sã dea înainte si sã sustinã agricultura de calitate. Principiul dupã care îmi voi desfãsura activitatea de parlamentar, dacã voi fi mandatat de cetãteni, va fi sustinerea proiectelor tuturor celor care vor sã investeascã în agriculturã, în primul rând mã voi alãtura administratiilor locale din comunele noastre, pentru cã am încrederea cã relatia institutionalã dintre primar si deputat poate deveni în sfârsit functionalã, cã se poate materializa constructiv în interesul cetãtenilor. Au trecut mai bine de douãzeci de ani de când oamenii si-au recãpãtat pãmânturile si le pot munci liber, ar trebui sã o poatã face si productiv în interesul lor, dar din pãcate pasul se bate pe loc”, ne-a declarat Mihai Ponea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.