spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Primarul Decebal Bacinschi, ameninţat cu DNA-ul pentru nişte parcări

- Advertisement -

Proprietarii de garaje de pe strada Pictor Grigorescu sunt nemulţumiţi că terenul pe care sunt construite anexele a fost retrocedat la Legea 10. Oamenii şi-au luat avocat şi îl ameninţă pe Bacinschi cu DNA-ul pentru că “la mijloc sunt interese meschine”, după cum spun într-o adresă oficială. Edilul spune că totul este corect şi le transmite oamenilor că-l pot reclama şi la CEDO
Primarul Decebal Bacinschi îşi pune cetăţenii municipiului Focşani în cap pentru deciziile alandala ale municipalităţii. Proprietarii unor garaje construite pe strada Pictor Grigorescu din oraş îl acuză pe Bacinschi că după ce le-a închiriat terenul pentru ridicarea anexelor, Consiliul Local Focşani a aprobat un schimb de terenuri chiar pe amplasamentul lor, fără ca locatarii din zonă să rezilieze contractele de închiriere. La mapa aleşilor locali a fost ataşată o adresă a proprietarilor de garaje, care şi-au angajat avocat pentru a-i reprezenta în această speţă, pe Alina Stroea, prin care se solicită revocarea HCL nr. 173/29.05.2012. ”Avem zece garaje construite pe terenul proprietate privată a Primăriei Focşani, teren ce ne-a fost închiriat, contracte care nu au fost reziliate. Precizăm că toate garajele au aceleaşi dimensiuni întrucat Primăria Focşani ne-a impus un anumit STAS şi am fost nevoiţi să suportăm toate cheltuielile impuse pentru a încheia aceste contracte. Costurile construcţiilor au fost suportate de noi, am construit inclusiv gardul din spate, am turnat beton în faţa garajelor, toate aceste investiţii şi amenajări ale terenului le-am suportat împreună”, se arată în adresa proprietarilor de garaje de pe strada Pictor Grigorescu.
Locatarii se arată revoltaţi că prin adresa nr. 43168/1.10.2012, “Primăria Focşani ne aduce la cunoştinţă în mod evaziv că trebuie eliberat necondiţionat terenul pe care se află construite garajele, invocand o hotărare de Consiliu Local (HCL), însă fără a-i indica numărul, motiv pentru care noi, în urma verificărilor, am aflat că există HCL nr. 173/2012 a cărei revocare o solicităm”, după cum mai spun oamenii. Aceştia apreciază hotărarea ca fiind nelegală, lovită de nulitate în condiţiile aprobării unui schimb de terenuri între Primăria Focşani şi Pleşa Alexandrina şi Gheorghe Ioan. “Pentru aceste considerente apreciem că HCL este lovită de nulitate şi vă solicităm să dispuneţi revocarea acesteia”, preciază avocata Alina Stroea.
Bacinschi, dat pe mana DNA-ului?

Supărarea cetăţenilor pe edilul Decebal Bacinschi este cu atat mai mare cu cat, spun oamenii, i-au adresat în repetate randuri rugăminţi să amenajeze zona şi să mărească parcarea din strada Pictor Grigorescu sau să repare aleile de acces la blocuri. “Primăria nu a răspuns, cu atat mai puţin să le dea curs”, îi bat cetăţenii obrazul lui Bacinschi. Oamenii sunt revoltaţi că sunt puşi în situaţia de a demola garajele pentru că municipalitatea a decis acel schimb de terenuri şi îl ameninţă pe Bacinschi cu sesizări la Direcţia Naţională Anticorupţie Galaţi.
“Cum a fost cu putinţă să se încuviinţeze un schimb de terenuri fără a se face un minim de verificări cu privire la situaţia terenului şi a spaţiului amenajat în zonă? Apreciem că la mijloc sunt interese meschine şi dacă va fi cazul vom sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie Galaţi pentru a cerceta această speţă”, mai spun proprietarii garajelor de pe Pictor Grigorescu.

Retrocedări la Legea 10 cu spaţiile dintre blocuri

La randul său, primarul Decebal Bacinschi spune că deciziile luate de Consiliul Local Focşani sunt corecte şi că proprietarii de garaje au autorizaţii de construcţie provizorii. Terenul de sub anexele de pe Pictor Grigorescu a fost retrocedat la Legea 10. “Cetăţenii n-au de ce să fie nemulţumiţi, ei au pentru garajele acelea autorizaţii de construcţie provizorii. Au obligaţia de a muta garajele pentru că terenul a fost retrocedat la Legea 10. Vom merge să găsim o altă locaţie pentru garaje. Situaţia trebuie discutată şi Consiliul Local va găsi o soluţie”, ne-a spus primarul Decebal Bacinschi. Edilul spune că n-are frică de ameninţările cu DNA-ul ale oamenilor revoltaţi. “Nu au dreptate, acolo este domeniu public. Ei pot ameninţa şi cu CEDO sau Curtea Supremă. Deciziile CL sunt corecte”, a completat Decebal Bacinschi. Deciziile municipalităţii în acest caz sunt cel puţin neinspirate, mai ales că se ştie că locurile de parcare, garajele şi chiar spaţiile verzi dintre blocuri sunt limitate în oraş, ori retrocedarea unui astfel de loc poate duce la nemulţumiri în randul locatarilor.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.