spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Candidatul de dupã gratii

- Advertisement -

CANDIDAT Desi stã în spatele gratiilor, Remus Mitrea si-a anuntat candidatura pentru colegiul Murgeni, printr-o circularã trimisã pe e-mailul vasluienilor de cãtre organizatorii lui de campanie. Tinut în palmã pânã acum de PSD, acesta vrea sã candideze ca independent pentru functia de deputat. Avocatii lui spun cã totul e posibil, de vreme ce fostul director APM Vaslui beneficiazã de prezumtia de nevinovãtie. Minuni s-au mai vãzut însã, dovadã fiind cazul unui primar care a câstigat alegerile locale în Ilfov desi se afla în arest preventiv.

Remus Mitrea, fostul director al Agentiei pentru Protectia Mediului, candideazã la alegerile din 9 decembrie, sperând cã justitia îl va lãsa liber pânã la acea datã. Desi se anuntã vremuri grele pentru Mitrea, acuzat de procurori cã a încasat spãgi de peste 1,5 miliarde lei, pe Internet a apãrut o circularã în ultimele zile prin care se cer semnãturi pentru sustinerea lui. Potrivit circularei, Remus Mitrea candideazã ca deputat în Circumscriptia electoralã nr. 39, Colegiul uninominal nr. 7 pentru Camera Deputatilor. În fapt, acesta a dat de înteles si în fata instantei de judecatã, când a avut recurs la Curtea de Apel Iasi cã intentioneazã sã candideze ca deputat pe Murgeni, însã date fiind gravele acuze, dar si starea de arest preventiv, este greu de crezut cã acest lucru se va întâmpla. „Este vorba de un truc politic, am fost denigrat si împiedicat sã candidez, fiind stiut cã vreau sã candidez pe colegiul Murgeni si pot reprezenta un pericol pentru ei.”, a spus la acea vreme Remus Mitrea în fata instantei. Se pare totusi cã Mitrea s-a tinut de intentiile lui iar acum candideazã, surprizã!, din postura de independent, dupã ce a fost tinut în palme de PSD. Se poate deduce cã, dupã isprãvile lui, fostul sef APM Vaslui a fost deja exclus din partid. Avocatii lui Remus Mitrea spun cã stiau de intentia lui de a candida pentru functia de deputat, dar nu aveau cunostintã cã acesta si-a început, oficial, campania pentru alegeri. „El beneficiazã în continuare de prezumtia de nevinovãtie si cred cã va rãmâne nevinovat la finalul anchetei. Nu stiu dacã graba asta de solutionare se datoreazã iminentei campanii electorale. În cazul în care se va prelungi arestul, el va continua activitatea politicã atât cât i se permite. Noi vom face în continuare demersuri ca el sã fie pus în stare de libertate, pentru cã arestul nu se poate prelungi la nesfârsit. Posibil ca circulara sã fie trimisã de cei care se ocupã de campania lui. Trebuie sã vedem cum decurg cercetãrile, între timp, domnul Mitrea a spus cã se supune demersurilor anchetei.” a spus Ciprian Mitoseru, avocatul lui Remus Mitrea. Cazul fostului director APM Vaslui se aseamãnã cu cel al lui Adrian Mladin, un primar din Ilfov care, desi se afla în arest preventiv de aproape o jumãtate de an, a câstigat din nou un mandat la Primãria Jilava din postura de candidat independent.

Cu toate cã s-au strâns o serie de sustinãtori, dovadã fiind numãrul mare de persoane care au trimis mai departe circulara, campania lui Remus Mitrea este pãtatã de activitatea legatã de fraudarea alegerilor locale din 10 iunie, în comuna Epureni. Procurorii sustin cã acesta a remis mai multe sume de bani pentru un numãr de 11 persoane pentru sustinerea unchiului sãu, Constantin Onica. Respectivii alegãtori au fost adusi din mai multe judete ale tãrii în Epureni pentru a-l vota pe respectivul candidat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.