spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Mitrea i-a speriat si pe judecãtori cu spãgile sale

- Advertisement -

Reactie incredibilã a magistratilor ieseni: „Nici Dumnezeu nu-l mai iartã!”

DEMISIE Remus Mitrea a demisionat din fruntea Agentiei pentru Protectia Mediului. Se pare cã acesta s-a acomodat cu gratiile, întrucât nu a fãcut recurs pentru a fi cercetat în libertate. Magistratii ieseni s-au minunat de mita pe care Mitrea a strâns-o în aproape un an de zile. Cu toate cã nu stia multe despre caz, fiind judecat de Tribunalui Iasi, Aurel Dublea s-a minunat când a auzit suma totalã obtinutã din spãgile pe care le primea Remus Mitrea în activitatea de director la APM Vaslui. În toatã cariera de judecãtor, purtãtorul de cuvânt al CA Iasi recunoaste cã rar a mai auzit ca cineva sã încaseze o asemenea sumã prin spãlare de bani si luare de mitã

Scufundat într-un scandal pe care nu-l mai poate duce, Remus Mitrea a demisionat din functia de director al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui la sfârsitul sãptãmânii trecute. Nu s-a dus personal, întrucât era deja retinut de procurori în ziua respectivã. Joi, Remus Mitrea si-a trimis fratele la sediul APM Vaslui pentru a anunta cã nu mai poate veni la lucru. În aceeasi zi, acesta a fost prezentat la Tribunalul Iasi unde a fost si arestat. „Domnul director si-a prezentat demisia prin intermediul fratelui sãu. Asta s-a întâmplat joi.”, a spus Doina Ungureanu, purtãtorul de cuvânt al APM Vaslui. În functia de director al unitãtii deconcentrate, Remus Mitrea câstiga lunar între 30 – 40 milioane lei vechi, însã nu îi ajungeau acesti bani. Acesta este cercetat pentru spãlare de bani, luare si dare de mitã si abuz în serviciu, fapte pe care le-a negat în fata instantei de judecatã. Cu toate cã nu-si recunoaste acuzatiile, fostul director al APM Vaslui nu a apelat la recurs, cu toate astea aflându-se sub prezumtia de nevinovãtie. În continuare, Remus Mitrea va rãmâne în arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi pentru o perioadã de 29 de zile.

Reactia magistratilor ieseni la mita lui Mitrea

Purtãtorul de cuvânt al Curtii de Apel Iasi a negat informatiile potrivit cãrora Remus Mitrea ar fi fãcut recurs. Cu toate cã nu stia multe despre caz, fiind judecat de Tribunalui Iasi, Aurel Dublea s-a minunat când a auzit suma totalã obtinutã din spãgile pe care le primea Remus Mitrea în activitatea de director la APM Vaslui. În toatã cariera de judecãtor, purtãtorul de cuvânt al CA Iasi recunoaste cã rar a mai auzit ca cineva sã încaseze o asemenea sumã prin spãlare de bani si luare de mitã. „Cât a luat? 15 miliarde? Pentru asa ceva doar Dumnezeu îl mai poate judeca. Dacã a fost arestat joi noapte, a expirat termenul pentru depunerea documentatiei de recurs. La noi nu este înregistrat niciun recurs pe numele lui.”, a precizat Aurel Dublea. Procesul pe care Mitrea îl are, în paralel, si la Tribunalul Vaslui, a primit un nou termen. Este vorba de Mitromd SRL, una din firmele prin care si-a „fãcut jocurile” Remus Mitrea. Cu toate cã, în 2011, avea o cifrã de afaceri de 300 milioane lei, firma este executatã acum de Administratia Finantelor Publice Vaslui pentru neplata impozitelor cãtre stat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.