spot_img
spot_img
5.8 C
Vaslui
18-dec.-2024

Dupa ce a imbogatit o firma privata, Bacinschi pune “hingherii auto” sa salte masini “24 din 24”

- Advertisement -

De luna aceasta de operatiunea de ridicare a masinilor parcate neregulamentar se ocupa cei de la Directia de Dezvoltare Servicii Publice u din banii primiti de la firma Autoremorcari SRL, doua miliarde lei vechi, Primaria isi ia o parte din utilajele necesare noului serviciu, iar zilele acestea va angaja doi “hingheri” u primarul Decebal Bacinschi anunta ca serviciul municipal va salta masinile non-stop si afirma ca indisciplina din trafic n-are legatura cu lipsa locurilor de parcare u firma Autoremorcari SRL a facut un profit de sute de mii de euro in doi ani.

“Hingherii auto” particulari care s-au ocupat timp de doi ani de zile de saltarea masinilor parcate neregulamentar prin Focsani s-au imbogatit devenind miliardari. SC Autoremorcari SRL a reusit performanta de a ridica masini in valoare de 1.086.600 lei, adica nu mai putin de 10,8 miliarde de lei vechi (270.000 euro). Din aceasta suma, partea municipalitatii, care ii concesionase serviciul de saltare si depozitare a masinilor, a fost de numai 217.320 lei, adica putin peste 2 miliarde lei vechi (54 mii euro). “Contractul de concesiune privind «Ridicarea, transportul si depozitarea autovehiculelor stationate neregulamentar» dintre Directia de Dezvoltare Servicii Publice Focsani si Autoremorcari SRL Focsani a fost pe perioada 27.02.2009 – 27.02.2011. Valoarea taxelor de ridicare auto pe care Autoremorcari SRL Focsani le-a dat in perioada cit a functionat contractul este de 1.086.600 lei. Suma care i-a revenit Primariei Focsani din acest contract a fost de 217.320 lei”, ne-a declarat Micsunica Baciu, director in cadrul Primariei Focsani. Vazind circa de bani pe care i-a facut firma care beneficia de indolenta si graba soferilor, dar si de lipsa locurilor de parcare din municipiu, Primaria a infiintat in cadrul Directiei de Dezvoltare un serviciu similar care ar trebui sa intre in vigoare de luna aceasta. In prezent, serviciul asteapta avizul de legalitate de la Prefectura Vrancea pentru a putea trece la ridicarea masinilor din oras si la facut… bani. Nu ar trebui insa sa fie probleme, intrucit Prefectura a avizat si hotarirea prin care municipalitatea a facut cadou
acest serviciu unor oameni de afaceri.

Rutierul cedeaza amenzile Politiei Locale

Din partea de bani primita de Primaria Focsani din contractul cu Autoremorcari pe cei doi ani de concesiune a serviciului, cele doua miliarde de lei vechi, municipalitatea achizitioneaza doua utilaje de ridicare masini, o macara telescopica pentru suspendat, patru carucioare pentru suspendat si doua platforme. In plus, tot pentru investitii la Directia de Dezvoltare, Compartimentul ridicari auto, viceprimarul Bogdan Matisan a propus suplimentarea bugetului de investitii cu inca 180.000 lei. La Compartimentul de “hingheri auto” vor lucra 11 oameni. “Taxa de ridicare va fi aceeasi, de 3 milioane lei vechi. Oamenii nostri vor lucra in colaborare cu cei de la Politia Locala cind vor ridica masinile. Deocamdata nu avem un spatiu de depozitare, dar daca sint aprobate proiectele, vom amenaja. Cel mai probabil, din luna mai vom functiona si cu acest nou compartiment. Pina atunci, soferii masinilor parcate neregulamentar sint sanctionati de Politie, dar autoturismele nu sint saltate”, ne-a declarat la finele lunii trecute Laurentiu Mocanu, directorul Directiei de Dezvoltare si Servicii Publice din subordinea Primariei.

Hingheri auto 24 din 24

In cazul in care si la Dezvoltare se vor mentine aceleasi tarife, 300 lei/masina ridicata, la care se adauga si alte taxe si amenzi ale Politiei, Serviciul de “hingheri auto” ar putea deveni o sursa buna de venit pentru bugetul local, asa cum a fost si pentru cei doi oameni de afaceri. Potrivit unei statistici a municipalitatii date publicitatii anul trecut, cele mai ridicate masini au fost Daciile cu numar de Vrancea, iar cele mai “prolifice” zone de ridicat auto sint zona centrala, Piata Moldovei si Spitalul Judetean, unde sint foarte putine locuri de parcare si acelea acaparate de unitatea sanitara. Iar spaima soferilor indisciplinati care din indolenta sau din lipsa de locuri de parcare lasa masinile unde le vine la mina, Primaria se gindeste la o metoda dura de “educare”. Hingherii auto municipali vor salta masini 24 de ore din 24, dupa cum ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi. Edilul spune ca serviciul nu vrea sa jecmaneasca oamenii, insa nu este de acord cu faptul ca serviciul de ridicari auto va duce o activitate cel putin imorala, din moment ce Focsanii nu au locuri de parcare si este sufocat de autoturisme. “Vom avea citeva avantaje, nu din punct de vedere financiar, pentru ca nu dorim sa luam banii oamenilor care respecta semnale de circulatie. Dar, aceasta activitate o vom desfasura 24 de ore din 24. Firma care a fost pina in februarie in municipiul Focsani (n. r. SC Autoremorcari SRL) avea program numai de 8 ore. Nu vorbim de locuri de parcare, vorbim de acele persoane care parcheaza pe spatiul verde, pe trotuar, impiedica buna circulatie a autovehiculelor in municipiu. In decursul anilor am tot creat locuri de parcare, dar numarul autoturismelor este foarte mare. Banii pe care ii vom incasa din aceste ridicari, vom incerca sa facem parcari”, ne-a spus Decebal Bacinschi.

La finale lunii

Avere cu citeva masini si sase angajati

Potrivit Ministerului Finantelor Publice firma Autoremorcari SRL, cu sedoul pe strada Constructorului din Sud, a avut in anul 2009 o cifra de afaceri de 500.671 de lei, cheltuieli de 318.775 si un profit brut de 182.007 lei avind un numar de 6 angajati si un profil de activitate privind serviciile anexe pentru transporturi rutiere. Fiind depus pina la sfirsitul lunii martie 2011, bilantul pe anul 2010 nu este inca publicat pe site-ul MFP, perioada in care firma incasat alte sume de bani. In ultimii doi ani au aparut mai multe informatii potrivit carora firmei
i-a fost „servit” contractul ca urmare a unor aranjamente politice, cu atit mai mult cu cit „hingherii” de la Autoremorcari SRL au avut in permanenta la dispozitia lor un politist de la Circulatie si o masina a Politiei Rutiere, evident care consumau bani publici. De altfel, un afis postat la sediul firmei ii anunta pe cei ramasi fara masini ca dispozitia de ridicare este asumata de Politia Rutiera, institutie impotriva careia se puteau indrepta apoi in instanta cu contestatia. Sursele noastre spun ca in urma mai multor reprosuri primite, cei de la IJP Vrancea au dorit sa iasa mai devreme din afacere, insa nu au primit „verde de sus”, potrivit unor surse din interior. Politistii au evitat sa spuna insa cine a fost „regina” in aceasta afacere”. IJP Vrancea a anuntat insa ca nu are nici un proces pe rol intentat de cei care au ramas fara masinile ridicate de “hingherii” auto. Seful Circulatiei spune ca situatia este normala, mai ales ca in perioada urmatoare, politia rutiera nici nu va mai face parte din echipele mixte care ridica masinile parcate neregulamentar in oras. “Politia rutiera doar constata sanctiunea sau abaterea pentru oprire sau stationare interzisa, care se sanctioneaza cu amenda si puncte de penalitate. Sanctiunea este de 201 lei, redusa la jumatate daca se achita in 48 de ore. Agentii de la rutier au actionat in comun cu cei de la ridicari auto, dar firma respectiva era cea care ridica autoturismele in baza hotaririi Consiliului Local. Noi nu intocmeam procesul verbal decit dupa ce masina este depozitata. Atunci putem afla si cine a condus masina. Nu avem vreun proces prin care cei carora li s-au ridicat masina sa conteste procesul verbal de contraventie intocmit de politie. Speram ca aceasta situatie sa se rezolve cit mai repede, atunci cind, sub coordonarea Primariei, masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate de cei de la Politia Locala. Aceasta va avea competenta sa sanctioneze opririle neregulamentare. Noi ne vom indrepta mai mult atentia catre alte actiuni de prevenire”, ne-a declarat recent comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Politiei Rutiere Vrancea.

Bacinschi cica merge cu bicicleta dinaintea lui Mazare

Intrebat de reporterii Ziarului de Vrancea daca nu cumva, intimplator, si edilul m-ai parcheaza strimb, Bacinschi ne-a raspuns ca dispune de garaj personal si ca nu ar fi incalcat regulile de circulatie. “Am o singura masina si am garaj”, a fost raspunsul primarului. Bacinschi se lauda ca modelul primarului pe bicicleta l-a inaugurat el, in urma cu mai bine de trei ani, asta cu referire la noua pasiune a edilului playboy de la Constanta, Radu Mazare. “Dimineata, cind vin la munca, vin cu masina pentru ca nu vin direct la birou, ci merg sa vad ce mai e prin Focsani. Soferul nici nu-l tin dupa mine, pe la 14.30 are liber. Si asta pentru ca, cind termin programul, plec pe jos. Oricum fac mai putin mergind pe jos decit cu masina. Si mai merg si cu bicicleta”, a incercat sa pozeze in primar eco Decebal Bacinschi desi nu ne-a dezvaluit pe unde pedaleaza, mai ales ca tot orasul este plin de gropi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.